BIO Vleestomaat “Coeur de Boeuf” – Solanum lycopersicum

3,50

Bio Vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’ is een zeer geliefd ras. Ze groeit snel en ontwikkelt grote tot zeer grote hartvormige vruchten. Dat is tevens terug te vinden in de Nederlandse volksnaam ‘Ossenhart’.

Dit traditionele tomaten ras met een rijke Italiaanse historie rijpt van binnenuit. Plukken kan daarom het beste wanneer de grote vrucht net een kleurtje begint te krijgen. Ze is dan roze van binnen en het vruchtvlees is nog lekker stevig. Met de frisse, volle smaak is ‘Coeur de Boeuf’ vers geplukt ideaal voor salades. Helemaal rijp is de vrucht rood, met zacht en bijzonder smaakvol vruchtvlees. Dé ideale smaakmaker voor pasta’s en soepen. Heel dun in plakken gesneden krijgt deze vleestomaat een steeds grotere populariteit als ‘Coeur de Boeuf carpaccio’. Ook zet de ossenharttomaat de toon in tal van andere vegetarische of veganistische gerechten.

Het ras produceert gemiddeld zo’n 5 vruchten per tros. Voor een evenwichtige ontwikkeling van de plant is het echter beter om dat terug te brengen tot 2 tomaten per tros. Verwijder tijdens de bloei de bloemen van de tros zodat er 2 bloemen overblijven. Het gewicht van de vruchten ligt rond de 500 gram, maar uitschieters naar 1000 gram zijn zeker mogelijk.

 

Standplaats: Zon

Zaadtype: Zaadvast ras

Plantafstand: 90×50 cm.

Planthoogte: 180-220 cm.