Sold out

Bio Leeuwenbek – Antirrhinum majus Zaden

3,00

Bio Leeuwenbek – Antirrhinum majus, is een bloem met een opvallende gelijkenis met een leeuwenbek.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

De leeuwenbek, wetenschappelijk bekent als Antirrhinum majus, is een plantensoort die behoort tot de familie Plantaginaceae. Het is een populaire bloem in tuinen vanwege zijn heldere en levendige kleuren, variërend van rood, roze, geel, oranje tot paars. De bloemen hebben een unieke vorm die lijkt op de mond van een leeuw, vandaar de naam ‘leeuwenbek’. Ze hebben een asymmetrische bovenlip en een gespleten onderlip. De leeuwenbekken bloeien meestal in de zomer en trekken vlinders, bijen en kolibries aan met hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen worden gebruikt als snijbloemen in boeketten of als decoratieve planten in borders en bloembedden.

De leeuwenbek is een gemakkelijk te kweken plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een favoriet onder tuinders en hobbytuinders vanwege zijn kleurrijke en opvallende verschijning.

leeuwenbek is een zachtgeurende bekende tuinplant in allerlei kleuren. Geschikt als snijbloem en trekt veel bijen en hommels aan. Blijft zeer lang doorbloeien (Juni-Oktober).

 

Zaaimethode Bio Leeuwenbek:

Voorzaaien: buiten Maart – April

Uitplanten buiten: buiten Mei

Rechtstreeks zaaien: buiten April – Mei

Bloeiperiode: buiten Juni – Oktober