Basilicum Large leaved – ocimum1 basilicum H. Zaden

2,00

basilicum large leaved, Proef de authentieke smaak met de levendige en aromatische basilicum genovese – de perfecte aanvulling op je favoriete pasta’s, salades en pizza’s!

Op voorraad

Basilicum large leaved genovese is een specifieke variëteit van basilicum die zijn oorsprong vind in de regio Ligurië in Italië, vooral in de stad Genua. Het staat bekend om zijn intense aroma, zoete smaak en heldergroene bladeren.

Deze basilicumsoort wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken en is een essentieel ingrediënt in klassieke gerechten zoals pesto genovese. De bladeren hebben een lichte pepermuntsmaak en een vleugje zoetheid, waardoor ze perfect samengaan met tomaten, mozzarella, olijfolie en knoflook.

Basilicum large leaved groeit het beste in warme klimaten en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een veelzijdig kruid dat zowel vers als gedroogd kan worden gebruikt om smaak toe te voegen aan verschillende gerechten.

Of je nu een eenvoudige caprese salade maakt, een heerlijke pastasaus bereidt of je pizza wilt opfleuren, basilicum voegt een heerlijke en karakteristieke smaak toe aan elk gerecht. Probeer het eens en ontdek zelf waarom dit kruid zo geliefd is in de Italiaanse keuken.

 

Productkenmerken

  Kruid uit het Middellandse-Zeegebied
  Blad kan vers en gedroogd worden gebruikt
  Teelt kan zowel binnen- en buitenshuis

 

Zaaimethode Basilicum Large leaved:

Zaaien half Mei tot Juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd. Wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.

 

Standplaats:

Toepassing in pot: Ja

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Hoogte: 60Cm.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Mei

Zaaitijd binnen tot: Juli

Zaaitijd buiten van: Juni

Zaaitijd buiten tot: Augustus

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: In potjes op een warme plek

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Oogstadvies: De onderste blaadjes en jonge topjes

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 600

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere basilicum soorten:

Basilicum