Chinese Kool ‘Granaat’ – Brassica1 pekinensis H. Zaden

1,50

Chinese kool is een knapperige en lichtzoete groente met een delicate textuur, die zorgt voor een heerlijke toevoeging aan salades, roerbakgerechten en soepen.

Op voorraad

Chinese Kool, ook bekend als Napa-kool, is een groente die oorspronkelijk uit China komt. Het is een langwerpige kool met sappige, lichtgroene bladeren en een knapperige textuur. De smaak van Chinese Kool is mild en lichtzoet, waardoor het een veelzijdige groente is die goed combineert met verschillende smaken.

Wat Chinese Kool zo populair maakt, is dat het zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Rauwe Chinese Kool voegt een verfrissende crunch toe aan salades en is een geweldige basis voor slawraps of springrolls. Wanneer gekookt, behoudt de kool zijn knapperigheid en voegt het een subtiele zoetheid toe aan roerbakgerechten en soepen.

Naast de heerlijke smaak heeft deze kool ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan Vitamine C, Vitamine K en vezels. Bovendien is het een caloriearme groente, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op hun calorie-inname letten.

Kortom, Chinese Kool is een veelzijdige en gezonde groente met een knapperige textuur en een milde, lichtzoete smaak. Het is een geweldige toevoeging aan allerlei gerechten en kan op verschillende manieren worden bereid.

 

Productkenmerken

  Verrukkelijke groente voor de nazomer
  Smaken heerlijk
  Kan op veel verschillende manier bereid worden

 

Zaaimethode Chinese kool:

Zaaien: Vanaf half Juli tot eind Augustus in de vollegrond in regels en in de regel uitdunnen. Niet verplanten. Bij te vroege uitzaai en verplanten vormen zich gemakkelijk zaadstengels (het ‘doorschieten’).

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Juli

Zaaitijd buiten tot: Augustus

Oogsttijd van: September

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300