Courgette Black Beauty – Cucurbita pepo H. Zaden

2,00

Courgette Black Beauty is een verleidelijke en smaakvolle groente met diepzwarte huid en een heerlijk sappig vruchtvlees.

Op voorraad

Courgette Black Beauty is een populaire variëteit van courgette die bekend staat om zijn opvallende uiterlijk en heerlijks maak. De groente heeft een donkergroene tot diepzwarte huid die glanzend en glad is. Het vruchtvlees is stevig, sappig en heeft een milde, nootachtige smaak.

Courgette black beauty is veelzijdig in de keuken en kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt het gebruiken in salades, roerbakgerechten, gegrilde groenten, soepen en zelfs in zoete gerechten zoals courgettebrood. Het is een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder Vitamine C, Vitamine A, vezels en antioxidanten. Bovendien is het laag in calorieën en koolhydraten, waardoor het ook een gezonde keuze is voor mensen die op gewicht letten.

Het kweken van deze courgette is relatief eenvoudig, zolang je de plant voldoende zonlicht, water en voedingsstoffen geeft. Het is een snelgroeiende plant die goed gedijt in warme klimaten. Je kunt de courgettes oogsten wanneer ze nog jong en klein zijn, of je kunt ze laten groeien tot een grotere omvang.

Al met al is deze courgette soort een smakelijke en veelzijdige groente die een geweldige aanvulling is op elke maaltijd. Het combineert een opvallend uiterlijk met een heerlijke smaak, waardoor het een favoriet is bij zowel koks als liefhebbers van gezond eten.

Goede smaak en opbrengst!

De plant blijft dan geruime tijd nieuwe vruchten produceren.

 

Zaaimethode Courgette Black Beauty:

Zaaien: Half April onder glas, verspenen in potjes en half Mei buiten uitplanten of dan pas buiten zaaien en in Juni uitplanten. De courgette in jong (15/20 cm) stadium oogsten. Plantafstand ± 90×90 cm.

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig, enigszins beschut

Type: Niet-rankend

Periodes:

Zaaitijd binnen van: April

Zaaitijd binnen tot: Mei

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Binnenshuis of later op een zaaibed in de vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig