IJssla Calmar – Lactuca1 sativa H. Zaden

3,50

IJssla Calmar is een knapperige en verfrissende groente die elke hap tot een verfrissend feest maakt.

Op voorraad

IJssla Calmar, ook wel bekend als kropsla of ijsbergsla, is een groene bladgroente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak. De naam ‘ijssla’ is afgeleid van de manier waarop deze sla wordt gekweekt, namelijk in koele omstandigheden waardoor de bladeren stevig en knapperig blijven.

Wat ijssla zo bijzonder maakt, is de delicate balans tussen zijn knapperige textuur en milde smaak. De bladeren zijn stevig en hebben een lichte zoetheid, waardoor ze perfect zijn als basis voor salades en sandwiches. Door de neutrale smaak van ijssla kan het ook dienen als een frisse en verkoelende toevoeging aan warme gerechten.

Daarnaast is ijssla calmar ook nog eens erg gezond. Het is een goede bron van voedingsvezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel. Het bevat ook Vitamine K, Vitamine C en foliumzuur, die allemaal essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Kortom, ijssla is een veelzijdige groente die zowel qua smaak als textuur indruk maakt. Het is de perfecte keuze voor een verfrissende salade of als knapperige toevoeging aan diverse gerechten.

 

Productkenmerken

  Voorheen Dublin genoemd
  Vormt tamelijk kleine kroppen
  Bestand tegen slechte weersomstandigheden

 

Zaaimethode Ijssla calmar:

Zaaien: Februari-Maart op zaaibed onder glas, of vanaf half Maart tot begin Augustus in regels. Oogstbaar vanaf Mei t/m Oktober.

 

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Maart

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: Juli

Oogsttijd van: Mei

Oogsttijd tot: Augustus

Advies en tips:

Zaaiadvies: Onder glas op een zaaibed, of in de vollegrond