Japanse Pak-Choy, ook wel bekend als bok choy, is een variant van de pak choy-groente die oorspronkelijk uit China komt. Het staat bekend om zijn delicate en knapperige textuur, evenals zijn milde en frisse smaak.
De Japanse Pak-Choy heeft groene bladeren die stevig en licht bitter zijn, en sappige, witte stelen die een subtiele zoetheid hebben. Het is een veelzijdige groente die gemakkelijk te bereiden is en goed past bij verschillende kookstijlen.
Het is de perfecte toevoeging aan roerbakgerechten, soepen en stoofschotels. Het kan ook rauw worden gegeten in salades of gestoomd voor een gezonde en voedzaam bijgerecht.
Met zijn unieke smaak en textuur voegt Japanse Pak Choy een verfrissende en knapperige dimensie toe aan gerechten, waardoor het een favoriet is onder liefhebbers van de Aziatische keuken.
Productkenmerken
Gewas geeft weinig problemen
Telen onder glas of vollegrond
Te bewaren in koelkast
Zaaimethode Japanse Pak-Choy:
Zaaien: Vanaf half Juli tot eind Augustus in de vollegrond in regels en in de regel uitdunnen. Niet verplanten! Bij te vroege uitzaai en verplanten vormen zich gemakkelijk zaadstengels (het ‘doorschieten’).
Standplaats:
Zaaien vollegrond: Ja
Periodes:
Zaaitijd buiten van: Juli
Zaaitijd buiten tot: Augustus
Oogsttijd van: Mei
Oogsttijd tot: Oktober
Advies en tips:
Zaaiadvies: Binnenshuis opkweken bij 20°C
Verzorgingsadvies: Warm opkweken
Zaadkenmerken:Zaden per gram: 300