Krulsla Lollo Rossa is een variëteit van sla die bekend staat om zijn opvallende uiterlijk en heerlijke smaak.
De bladeren van Lollo Rossa hebben een diepe, donkerrode kleur die zorgt voor een visueel aantrekkelijke toevoeging aan salades en gerechten. Deze sla heeft een knapperige textuur en een milde, licht bittere smaak die goed past bij verschillende dressings en toppings.
Het is een veelzijdige sla die zowel rauw gegeten kan worden als licht gestoofd of gegrild kan worden voor extra smaak. Of je het nu gebruikt als basis voor een salade, als garnering op een sandwich of als toevoeging aan een warm gerecht.
Krulsla Lollo Rossa voegt een verfrissende en kleurrijke dimensie toe aan elke maaltijd.
Productkenmerken
Van oorsprong een Italiaans ras
Een frisse sla met boterzacht blad
Het blad is zeer decoratief en dat geldt ook voor de vorm
Zaaimethode Krulsla Lollo Rossa:
Zaaien: Februari-Maart op zaaibed onder glas, of vanaf half Maart tot begin Augustus in regels. Voor gemengde sla en garnering! Door de open structuur en getand blad minder aantrekkelijk voor slakken.
Standplaats:
Zaaien vollegrond: Ja
Standplaats licht: Zonnig
Periodes:
Zaaitijd binnen van: Februari
Zaaitijd binnen tot: Maart
Zaaitijd buiten van: Maart
Zaaitijd buiten tot: Augustus
Oogsttijd van: Mei
Oogsttijd tot: Oktober
Advies en tips:
Zaaiadvies: Op regels in de vollegrond
Zaadkenmerken:
Zaden per gram: 1000
Kijk ook eens bij onze andere sla soorten in het assortiment:
©Annemarie