Okra Clemson Spineless is een variëteit van okra die bekend staat om zijn gladde en doornloze peulen. Het is een populaire groente in de Zuidelijke Verenigde Staten en wordt ook veel gebruikt in de Caribische, Afrikaanse en Aziatische keukens.
De peulen van Okra zijn langwerpig en heldergroen van kleur. Ze hebben een sappige en knapperige textuur en een milde smaak die doet denken aan groene paprika. De groente kan rauw worden gegeten, maar wordt meestal gekookt, gestoofd of gebakken.
Naast het feit dat okra heerlijk is, heeft het ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van voedingsvezels, Vitamine C en Vitamine K. Bovendien bevat het antioxidanten die het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen helpen verminderen.
Okra kan op verschillende manieren worden bereid. Het kan worden toegevoegd aan stoofschotels, soepen, curry’s en roerbakgerechten. Het kan ook worden ingelegd, gegrild of gepaneerd en gefrituurd voor een knapperige snack.
Kortom, Okra is een veelzijdige groente die zowel lekker als voedzaam is. Het voegt een unieke smaak en textuur toe aan gerechten en is een geweldige keuze voor liefhebbers van exotisch eten.
Productkenmerken
Veelzijdig sierlijk gewas. Vrucht, blad en zaden kunnen gegeten worden.
Ook de bloemknoppen zijn eetbaar en te gebruiken in roerbak gerechten
Vruchten kunnen jong worden geoogst en gebakken of gekookt
Zaaimethode Okra Clemson Spineless:
Zaaien: Vanaf half april in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas. Na verspenen in potten, in een kasje of op de vensterbank zetten.
Standplaats:
Kasteelt: Ja
Standplaats licht: Zonnig
Periodes:
Zaaitijd binnen van: Maart
Zaaitijd binnen tot: April
Oogsttijd van: Juli
Oogsttijd tot: September
©Annemarie