Tomaat Yellow pearshaped – Lycopersicon 1lycopersicum H. Zaden

2,50

Tomaat Yellow pearshaped is een prachtige goudgeel gekleurde, peervormige tomaat met een zoete en sappige smaak, die je smaakpapillen zal verrassen.

Artikelnummer: 19873654 Categorie:

Een ‘oudje’ uit de 16e eeuw (of nog ouder) met nog steeds een zeer gezonde groei. Geel, peervormig, aromatisch en fris zoet rijpend. ook wel peertomaat genoemd.

Yellow pearshaped is een unieke tomaatvariëteit die bekend staat om zijn opvallende goudgele kleur en peervormige uiterlijk. Deze tomaat heeft een zachte en sappige textuur, waardoor hij perfect is om rechtstreeks uit de hand te eten of toe te voegen aan salades, sandwiches en andere gerechten.

Wat deze tomaat echt bijzonder maakt, is zijn zoete en fruitige smaak. De tomaat yellow pearshaped heeft een subtiel zoet aroma en een heerlijke smaak die een perfecte balans tussen zoet en zuur biedt. De smaak is verfrissend en de textuur is zacht, waardoor elke hap een ware smaakbeleving is.

Daarnaast is de yellow pearshaped tomaat ook visueel aantrekkelijk. De heldere goudgele kleur van de tomaat voegt een vleugje zonneschijn toe aan elk gerecht en maakt het een lust voor het oog.

Of je nu een tomatenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en interessante toevoeging aan je gerechten, de tomaat yellow pearshaped is zeker een uitstekende keuze. Met zijn unieke uiterlijk, zoete smaak en veelzijdigheid in de keuken is deze tomaat een ware smaaksensatie.

 

Productkenmerken

 Zeer gewild tomaten ras
  Geeft kleine gele peervormige vruchten
  Voor kas- en vollegrondsteelt

 

Zaaimethode Tomaat Yellow pearshaped:

Zaaien vanaf eind Februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas. Na verspenen, in een kasje of in potten uitplanten. Tomaten kunnen ook buiten worden geplant mits op een beschutte, zonnige plek! Regelmatig zijscheuten verwijderen!

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Periode:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Mei

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas

Verzorgingsadvies: Zijscheuten regelmatig verwijderen

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 400

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere tomaten soorten:

Tomaten soorten