Peper Biquinho – Capsicum1 chinense H. Zaden

2,50

Peper Biquinho, een kleine explosie van smaak die je gerechten naar een hoger niveau tilt.

Artikelnummer: 6564641 Categorie:

Peper Biquinho ook wel bekend als de ‘Kleine snavelpeper’, is een unieke en bijzondere pepersoort uit Brazilië. Wat deze peper zo speciaal maakt, is zijn verrassend milde smaak in combinatie met een subtiele zoetheid en een vleugje pittigheid.

De Biquinho peper heeft een knapperige textuur en een fruitige, bijna bloemige smaak. Het is een veelzijdige peper die gebruikt kan worden in verschillende gerechten. Voeg het toe aan salades, sauzen, marinades, pickles of zelfs aan je favoriete cocktails voor een unieke smaakervaring.

Wat deze peper ook opvallend maakt, is zijn levendige rode kleur en zijn kleine formaat. Hij heeft de vorm van een kleine snavel, vandaar de naar Biquinho, wat ‘kleine snavel’ betekent in het Portugees.

Peper Biquinho is niet alleen geliefd vanwege zijn smaak en uiterlijk, maar ook vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Het bevat Vitamine C en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Kortom, peper Biquinho is een heerlijke en veelzijdige peper die je gerechten kan verrijken met zijn subtiele zoetheid en lichte pittigheid. Probeer het eens uit en ontdek zelf de unieke smaakbeleving die deze kleine snavelpeper te bieden heeft!

 

Productkenmerken

  zoet van smaak
  Perfecte garnering
  Zeer geschikt voor in pot

 

Zaaimethode Peper Biquinho:

Zaaien: Zaaien van Februari tot en met Mei onder glas. De felrode vruchten lopen taps toe naar een punt zoals een omgekeerde traan. In tegenstelling van wat je een peper verwacht is ‘Biquinho’ geliefd om zijn zoetheid. Het voegt de zoete smaak toe aan elk gerecht dat je ermee kookt.

 

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot:  Mei

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: Oktober

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 150

Scovilleschaal:

Deze peper meet 1000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere peper soorten:

Peper soorten