Prei Blauwgroene Winter – Allium1 porrum H. Zaden

2,00

Prei Blauwgroene Winter, een wintergroente met een opvallende blauwgroene kleur, heerlijke smaak en veelzijdigheid in de keuken.

Artikelnummer: 656456456 Categorie:

Prei blauwgroene winter is een variant van prei die speciaal is ontwikkeld om in de winter te groeien. Wat deze prei zo opvallend maakt, is zijn prachtige blauwgroene kleur. Dit geeft niet alleen visueel een aantrekkelijk element aan gerechten, maar het is ook een indicatie van de uitstekende kwaliteit en versheid van groente.

Naast de visuele aantrekkingskracht heeft prei blauw groene winter ook een heerlijke smaak. De smaak is mild en zoet, met een lichte hint van ui. Dit maakt het een veelzijdige groente die goed past bij verschillende gerechten en smaakcombinaties.

Wat betreft de culinaire mogelijkheden, kun je met prei blauwgroene winter alle kanten op. Je kunt het gebruiken in soepen, stoofschotels, roerbakgerechten, salades en nog veel meer. Het voegt niet alleen smaak toe aan gerechten, maar ook een lekker knapperige textuur.

Een modern ras, dat speciaal is ontwikkeld voor de late herfst- en winterteelt. De planten doorstaan de hevigste winterkou en groeien dadelijk na de vorst (in het vroege voorjaar) uit tot zware, dikke prei. Schiet niet snel door en ontwikkelt geen harde stengels in het hart van de prei!

Kortom, Prei blauwgroene winter is een wintergroente die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een heerlijke smaak en veelzijdigheid biedt in de keuken. Het is zeker een aanrader om deze bijzondere prei eens uit te proberen in je favoriete recepten.

 

Productkenmerken

  Voor de echte winterteelt
  Blauwgroen blad
  Kunnen lang op het land blijven staan

 

Zaaimethode prei blauwgroene winter:

Zaaien April tot half Mei in de vollegrond op zaaibed en uitplanten als de plantjes de dikte hebben van een potlood. Prei groeit bij voorkeur op een vruchtbare, goed losgemaakte en flink bemeste grond.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond:  Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: November

Oogsttijd tot: Februari

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere prei soorten:

Prei soorten