Rodekool Langedijker bewaar 2 – Brassica Oleracea H. Zaden

1,50

Rodekool, met zijn unieke combinatie van smaak en langere houdbaarheid is deze rode kool een onmisbare groente in elke keuken. Deze prachtige koolsoort biedt een heerlijke en knapperige textuur, terwijl het zijn rijke paarse kleur behoudt. Geniet langer van de verse smaak en voeg een kleurrijke touch toe aan je gerechten met deze rode kool.

Artikelnummer: 1545875 Categorie:

Rodekool langedijker bewaar is een specifieke variëteit van rode kool die bekend staat om zijn uitstekende bewaarkwaliteit. Deze koolsoort heeft een dieprode kleur en een knapperige textuur, waardoor het een visueel aantrekkelijke en smaakvolle toevoeging is aan diverse gerechten.

Wat deze rode kool echt bijzonder maakt, is zijn vermogen om langdurig vers te blijven. Dankzij zijn stevige structuur en goede bewaareigenschappen kun je deze koolsoort lange tijd in de koelkast bewaren, zonder dat de smaak en kwaliteit verloren gaan.

Of je nu kiest voor het maken van traditionele gerechten zoals rode kool met appeltjes en spek, of juist experimenteert met nieuwe smaakcombinaties, de rode kool langedijker bewaar voegt een heerlijke karakteristieke smaak toe aan jouw culinaire creaties. Het is een veelzijdige groente die zowel rauw als gekookt kan worden gegeten en veel voedingsstoffen bevat, waaronder Vitamine C en vezels.

Met rode kool langedijker bewaar kun je genieten van de smaak en kwaliteit van verse rode kool, zelfs als je het een tijdje wilt bewaren. Het is een ideale keuze voor liefhebbers van rode kool die op zoek zijn naar een duurzame en smaakvolle optie.

 

Productkenmerken Rodekool:

  Geschikt voor winterteelt
  Houdbaarheid is uitstekend
 Bekend rodekool ras

 

Zaaimethode Rodekool:

Zaaien vanaf begin April tot half Mei in de vollegrond op zaaibed en ca. 5/6 weken later uitplanten. De kool moet vorstvrij worden bewaard en kan dan tot in het voorjaar worden gebruikt.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Oktober

Oogsttijd tot: November

Advies en tips:

Zaaiadvies: Onder glas

Verzorgingsadvies: Beschermen tegen koolvlieg

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere rode kool soorten:

Rode kool soorten