Roodlof / Radicchio ‘Rossa Di Chioggia’ – Cichorium1 intybus H. Zaden

2,00

Roodlof, een prachtige en smaakvolle salade met een unieke combinatie van knapperige textuur, bitterzoete smaak en levendige rode kleur die je zintuigen prikkelt.

Artikelnummer: 21454783 Categorie:

Roodlof, ook wel bekend als radicchio, is een groente die behoort tot de cichoreifamilie. Het heeft een kenmerkende paars-rode kleur en een knapperige textuur. Roodlof heeft een licht bittere smaak, wat het een interessante toevoeging maakt aan salades en andere gerechten.

De groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Wanneer het rauw wordt gegeten, voegt het een heerlijke crunch en een levendige kleur toe aan salades. Gecombineerd met andere ingrediënten zoals zoete vruchten, noten en een milde dressing, kan rood lof een perfecte balans creëren tussen zoete en bittere smaken.

Radicchio kan ook worden gekookt, wat de bitterheid enigszins kan verminderen. Het kan worden gestoofd, gegrild of zelfs in een risotto verwerkt worden. Het toevoegen van roodlof aan warme gerechten kan een heerlijke bitterzoete smaak en een mooie kleur toevoegen.

Naast de smaak heeft rood lof ook enkele gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol voedingsstoffen zoals vezels, Vitamine K, Vitamine C en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering, een sterk immuunsysteem. en een gezonde huid.

Kortom, Radicchio of rood lof is een veelzijdige groente met een unieke smaak en kleur. Het is een geweldige toevoeging aan salades, warme gerechten en zelfs aan creatieve culinaire experimenten.

 

Productkenmerken

  Een Italiaanse Roodlof
  Donkerrode kroppen welke op sla lijken
  Behoort tot dezelfde familie als witlof

 

Zaaimethode Roodlof:

Zaaien: Van half Juni tot eind Juli buiten in regeltjes en ca. 3/4 weken later uitdunnen. Bij voorkeur niet verplanten. Zeer geschikt voor gemengde salades; radicchio wordt vóór de winter geoogst.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Juni

Zaaitijd buiten tot: Juli

Oogsttijd van: September

Oogsttijd tot: November

Advies en tips:

Zaaiadvies: Op regels in de vollegrond

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 650