Savooiekool Vertus 3 – Brassica oleracea H. Zaden

1,50

Savooiekool, de koningin van de koolsoorten, met zijn knapperige bladeren en delicate smaak, is de perfecte keuze voor heerlijke en gezonde maaltijden.

Artikelnummer: 2121254 Categorie:

Savooiekool, ook wel bekend als groene kool of krulandijvie, is een groente die behoort tot de koolfamilie. Het wordt gekenmerkt door zijn losse, gekrulde bladeren en zijn compacte vorm. Savooiekool heeft een licht zoete en nootachtige smaak, waardoor het een perfecte keuze is in de keuken.

Wat savooiekool onderscheidt van andere koolsoorten, is de textuur van de bladeren. Ze zijn stevig en knapperig, waardoor ze ideaal zijn voor zowel rauwe als gekookte bereidingen. Savooie-kool kan worden gebruikt in salades, roerbakgerechten, stoofschotels, soepen en nog veel meer.

Naast zijn smaak en textuur, is savooiekool ook een voedzame groente. Het zit boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het is een goede bron van Vitamine C, Vitamine K, foliumzuur, kalium en calcium. Bovendien bevat deze kool weinig calorieën, waardoor het een gezonde keuze is voor gewichtsbeheersing.

Dus of je nu op zoek bent naar een knapperige toevoeging aan je salade, een smaakvolle vulling voor je hartige gerechten, of gewoon een gezonde groente om aan je maaltijden toe te voegen, savooie kool is een uitstekende keuze!

 

Productkenmerken

  Kan goed bewaard worden
  Geschikt om vers te snijden
  Sterke plant die tegen vorst bestand is

 

Zaaimethode Savooiekool:

Zaaien: Vanaf begin April tot half Mei in de vollegrond op zaaibed en ca. 5/6 weken later uitplanten. Geschikt voor verse snij, maar kan ook tamelijk goed bewaard worden, mits koel opgeslagen in bijvoorbeeld een kelder.

 

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: December

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300