Wilde Rucola of Zandkool – Diplotaxis1 tenuifolia H. Zaden

2,00

Wilde Rucola of zandkool, een pittige en avontuurlijke groente die je scherp zet met zijn intense peperige smaak en knapperige bladeren vol voedingsstoffen.

Artikelnummer: 45454131454 Categorie:

Wilde rucola, ook wel bekend als zandkool, is een groene bladgroente met een intense smaak. Het heeft een scherp en peperig aroma, wat het onderscheidt van gewone rucola. De bladeren van wilde rucola zijn donkergroen en hebben een ietwat gekartelde rand.

Deze smaakvolle groente wordt vaak gebruikt in salades, sandwiches en pastagerechten. Het voegt een heerlijke pittigheid toe aan gerechten en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. De knapperige textuur en de intense smaak van wilde rucola maken het een populaire keuze onder liefhebbers van kruidige groenten.

Naast het toevoegen van smaak aan gerechten, is wilde rucola ook een goede bron van voedingsstoffen. Het bevat Vitamine A, Vitamine C, calcium en ijzer, waardoor het een gezonde keuze is voor een uitgebalanceerd dieet.

Kortom, wilde rucola, ook wel bekend als zandkool, is een veelzijdige en smaakvolle bladgroente die zeker de aandacht trekt met zijn pittige en peperige karakter.

 

Productkenmerken

  Jonge blaadjes zijn pikant nootachtig smakende blaadjes
  Zeer snelgroeiend gewas
  Teelt voor vollegrond

 

Zaaimethode wilde rucola of zandkool:

Zaaien: Vanaf Maart tot September in de vollegrond, breedwerpig of in regels. Wilde rucola heeft een zeer pikante smaak en is onder andere geschikt voor in salades, bij carpaccio en in combinatie met jonge kaas.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Maart

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: September

Oogsttijd van: Mei

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 3900