Wintertijm – Thymus vulgaris H. Zaden

2,00

Wintertijm, een kruid dat de koude seizoenen verwarmt met zijn intense geur en pittige smaak.

Op voorraad

Wintertijm ook wel bekend als Thymus vulgaris, is een meerjarige kruidachtige plant die behoort tot de muntfamilie. Het wordt vaak gebruikt als culinair kruid vanwege zijn aromatische geur en smaak. Wintertijm heeft kleine, groene bladeren die vol zitten met essentiële oliën, die verantwoordelijk zijn voor kenmerkende geur en smaak.

Dit veelzijdige kruid kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt in verschillende gerechten. Het wordt vaak gebruikt in stoofschotels, soepen, sauzen, vleesgerechten en marinades. Wintertijm voegt een pittige en kruidige smaak toe aan gerechten en kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering.

Naast zijn culinaire toepassingen wordt tijm ook gewaardeerd om zijn medicinale eigenschappen. Het bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Tijm kan helpen bij het verlichten van hoest, verkoudheid en keelpijn, en kan ook worden gebruikt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel.

Het kweken van tijm is relatief eenvoudig, aangezien het een winterharde plant is die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende grond. Het kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Regelmatig snoeien bevordert de groei en helpt de plant compact te blijven.

kortom, wintertijm is een heerlijk kruid dat zowel in de keuken als voor medicinale doeleinden kan worden gebruikt. Het voegt een heerlijke smaak toe aan gerechten en biedt ook verschillende gezondheidsvoordelen. Probeer het eens uit en geniet van de veelzijdigheid van wintertijm.

 

Productkenmerken

  Een meerjarig kruid
  Tijm is onmisbaar in de kruidentuin
  Een geliefd kruid met tal van toepassingen in de keuken

 

Zaaimethode Wintertijm:

Zaaien Maart-April in een zaaibakje of April-Juni buiten op een zaaibed. één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Natuurgeneesmiddel (tijmsiroop en als thee), dat zowel vers als gedroogd o.a. wordt gebruikt bij vleesgerechten, sauzen en salades.

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Hoogte: 25Cm.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Onder glas of in de vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Oogstadvies: De jonge takjes met blaadjes oogsten

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 3200