BIO Chinese bieslook – Allium tuberosum1 Zaden

3,00

Bio Chinese bieslook – Allium tuberosum. Is een aromatische plant die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken en een milde knoflooksmaak heeft.

Artikelnummer: 28369038 Categorie:

Chinese bieslook, ook bekend als knoflookbieslook of Chinese prei, is een veel gebruikte plant in de Chinese keuken. Het heeft lange, dunne bladeren die lijken op oerprei of bieslook, maar met een subtiele knoflooksmaak.

De bladeren van Chinese bieslook zijn donkergroen van kleur en kunnen tot 30Cm. lang worden. Ze hebben een sappige textuur en een verfrissende smaak. De plant is een vaste plant en groeit goed in gematigde klimaten.

Chinese bieslook wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten zoals roerbakgerechten, soepen, dumplings en noedels. De bladeren kunnen vers worden gebruikt of worden toegevoegd aan gerechten tijdens het koken. De milde knoflooksmaak voegt een subtiele pittigheid toe aan de gerechten.

Naast de culinaire toepassingen heeft Chinese bieslook ook enkele gezondheidsvoordelen. Het bevat vitamine C, Vitamine A, calcium en ijzer. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de spijsvertering en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Kortom, Chinese bieslook is een veelzijdige en smaakvolle plant die een unieke knoflooksmaak toevoegt aan de verschillende gerechten.

Zaaimethode Bio Chinese bieslook:

Voor zaaien in Maart en vervolgens uitplanten op 25×3 cm in April-Mei. Voor zaaien doe je binnen of onder glas. Direct ter plaatsen zaaien kan ook van Maart t/m Augustus. Groeit weer uit als ervan wordt gesneden. Matig winterhard.
Chinese bieslook is een naar knoflook smakende bieslook. Dit ras vraagt meer warmte en groeit trager dan de gewone bieslook. De zaden hebben kou nodig om te kunnen ontkiemen. Meerjarig, hoogte 30 cm.