Bio Mosterdkers (kiemgroente) – Sinapis alba Zaden

3,00

Bio mosterdkers (kiemgroente) – Sinapis alba. De scherpe en pittige smaak van mosterdkers voegt een explosie van smaak toe aan elk gerecht.

Artikelnummer: 45456453 Categorie: Tag:

Mosterdkers Sinapis alba, ook bekend als witte mosterdkers, is een kruid dat bekend staat om zijn scherpe en pittige smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten. De kleine, delicate bladeren van mosterdkers hebben een intense mosterdachtige smaak die vergelijkbaar is met die van mosterdzaadjes. Deze smaakvolle kruiden worden vaak gebruikt in salades, sauzen, soepen en sandwiches om een extra kick toe te voegen.

Mosterdkers is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Het zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een gezonde toevoeging is aan je maaltijden. Met zijn sterke en karakteristieke smaak is mosterdkers een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een pittige toevoeging aan hun gerechten.

Mosterdkers smaakt goed in sandwiches of verwerkt in aardappelpuree of mosterdsoep. Zoals de naam al doet denken, heeft deze vitaminerijke spruitgroente een mosterdsmaak. Gemakkelijk te kweken in een daarvoor geschikt kiemschaaltje.

 

Zaaimethode Bio mosterdkers:

Zaaien: Jaarrond als kiemgroente of easy prout

Gebruiksaanwijzing:

Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.

Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster.

Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zo nodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.

Na twee dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen.

Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.

De kiemwortels boven het rooster kunnen er wat pluizig uitzien. Het lijkt op schimmelpluis, maar meestal zijn het wortelharen. Wortelharen groeien in een mooie cirkel uit de kiemwortels en verdwijnen als je ze nat maakt met een plantenspuit.

Na 6 tot 8 dagen zijn de kiemplantjes 4 tot 6 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.

 

Kijk ook een bij onze andere kiemgroente:

Tuinkers

Alfalfa