Bio Slangenkruid – Echium plantagineum Zaden

3,00

Bio slangenkruid – Echium plantagineum, een betoverende en intrigerende plant met een fascinerende uitstraling. Het staat bekend om zijn bloemen die lijken op slangenkopjes.

Slangenkruid is een als snijbloem geschikte vlinder- en bijenplant langdurig bloeit. De bloemen hebben verschillende tinten zoals wit, roze, en blauw. Tegen het einde van de bloei worden ze karmijnrood.

slangenkruid is een bossige plant die rijk en langdurig bloeit met bloemen in diverse tinten. Vlinder en bijenplant. Geschikt als snijbloem.

Slangenkruid is een plant die behoort tot de familie Boraginaceae. Het staat bekend om zijn karakteristieke bloemen die lijken op kleine slangenkopjes, vandaar de naam ‘slangenkruid’. Deze plant een lange geschiedenis in de volksgeneeskunde vanwege zijn vermeende medicinale eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als sierplant in tuinen vanwege zijn opvallende verschijning en aantrekkelijke blauwe kleur.

LET OP! Sommige soorten slangenkruid zijn eetbaar en andere soorten niet, let dus goed op welk soort wel en niet eetbaar is. Vraag anders een expert over voeding naar welk soort specifiek eetbaar is

Zaaimethode Bio Slangenkruid:

Zaaien: Maart-Mei ter plaatse

Bloeiperiode: Juni – Oktober