Bio Stekelpapaver – Argemone polyanthemos Zaden

3,00

Bio Stekelpapaver – Argemone polyanthemos, een bloeiende rebellie van scherpe schoonheid. Vrij onbekende bloem in Nederland.

Op voorraad

Stekelpapaver Argemone polyanthemos is een opvallende en intrigerende bloem die bekend staat om zijn unieke eigenschappen. Deze plant, afkomstig uit Noord-Amerika, valt op door zijn grote, witte bloemen met een geel hart en stekelige groene bladeren.

Wat deze bloem echt bijzonder maakt, zijn de scherpe stekels die overal op de plant te vinden zijn. Deze stekels dienen als een verdedigingsmechanisme, waardoor dieren en insecten worden afgeschrikt en de plant beschermd blijft.

De stekelpapaver Argemone polyanthemos heeft ook een lange bloeiperiode, waardoor hij gedurende een groot deel van het jaar kleur en leven toevoegt aan tuinen en landschappen. De bloemen trekken bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, waardoor ze ook een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de biodiversiteit.

Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook enkele medicinale eigenschappen.

Al met al is de stekelpapaver een fascinerende bloem die zowel esthetisch als functioneel is. Zijn scherpe uiterlijk en unieke eigenschappen maken het een ware blikvanger in elke tuin.

 

Informatie Stekelpapaver:

De eenjarige stekelpapaver is een onbekende plant. Met zijn blauwgroene stekelige bladeren en grote witte klaproosachtige bloemen toch een hele mooie plant.

De mooie plant Stekelpapaver trekt veel bijen en vlinders aan. Deze onbekende plant heeft blauwgroene stekelige bladeren en vormt grote witte klaproosachtige bloemen.

Eén zakje is voor circa 25m2, en de plantafstand bedraagt 30×30 cm.

 

Zaaimethode Bio stekelpapaver:

Rechtstreeks zaaien: Buiten April – Mei

Bloeiperiode: Buiten Juli – September