Aardbei Florentina – Aardbeienplant Florentina

Oorspronkelijke prijs was: €3,00.Huidige prijs is: €2,50.

Aardbei Florentina, Aardbeienplant (doordragend ras) is een verrukkelijk ras dat bekend staat om zijn intens zoete smaak, sappige textuur en opvallend rode kleur.

Artikelnummer: 15454153 Categorieën: , Tag:

De Florentina aardbei is een heerlijk fruit dat geliefd is vanwege zijn unieke eigenschappen. Deze aardbei heeft een intense zoetheid die je smaakpapillen verwent en een sappige textuur die bij elke hap een explosie van smaak biedt. Bovendien heeft de aardbei Florentina een prachtige helderrode kleur die direct het water in je mond doet lopen. Het is een ras dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en wordt vaak gebruikt in desserts, salades en als een smakelijke topping op gebak en taarten. Met zijn onweerstaanbare smaak en visuele aantrekkingskracht is de aardbei Florentina een ware traktatie voor de zintuigen.

 

Over Aardbei Florentina:

Naast zijn heerlijke smaak en visuele aantrekkingskracht heeft de Florentina aardbei nog andere interessante kenmerken. Deze aardbei is bijvoorbeeld rijk aan Vitamine C, wat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en de collageenproductie bevordert. Bovendien bevat het ook voedingsvezels, die kunnen helpen bij een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel geven.

Wat ook opmerkelijk is aan de aardbei Florentina, is dat het een laag suikergehalte heeft in vergelijking met andere soorten aardbeien. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die hun suikerinname willen beperken, maar nog steeds willen genieten van de zoetheid van aardbeien.

 

Verzorging:

De Florentina aardbei is gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Het kan zowel in tuinen als in potten worden gekweekt en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Het is een geweldige optie voor tuinier van alle niveaus.

 

Culinaire toepassingen, Aardbei Florentina als gebruik in gerechten:

De Floretina-aardbei heeft veel culinaire toepassingen en kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken.

Enkele voorbeelden om aardbei Florentina te gebruiken zijn bijvoorbeeld:

 1. Verse consumptie: De Florentina-aardbei kan eenvoudig worden genoten zoals hij is, vers en sappig. Het is een heerlijke snack op zichzelf of kan worden toegevoegd aan fruit salades voor extra zoetheid en textuur.
 2. Desserts: Deze aardbei is perfect voor het maken van verschillende desserts. Je kunt ze gebruiken om taarten, cakes, muffins, en ook crumbles te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt als topping voor pannenkoeken, wafels en ijs.
 3. Smoothies en milkshakes: De aardbei Florentina kan een geweldige toevoeging zijn aan smoothies en milkshakes. Blend ze samen met andere vruchten, zuivel of plantaardige melk en eventueel wat stevia voor een verfrissende en gezonde drank.
 4. Jam en gelei: Als je een fan bent van zelfgemaakte jam of gelei, dan kun je aardbei Florentina gebruiken om heerlijke spreads te maken. Het zoete en sappige karakter van de aardbei zorgt voor een heerlijke smaak.
 5. Salades: Voeg de aardbei toe aan salades voor een zoete en fruitige smaak. Het kan een geweldig contrast vormen met hartige ingrediënten zoals geitenkaas, noten en vinaigrettes.
 6. Infusies en drankjes: Je kunt de Florentina-aardbei gebruiken om smaakvolle infusies en drankjes te maken. Voeg de aardbeien toe aan water, thee of zelfs cocktails voor een verfrissende twist.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je de Florentina-aardbei kunt gebruiken in gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is aan jou om je creativiteit te gebruiken en te experimenteren met deze heerlijke vrucht.

 

Geneeskrachtige eigenschappen van aardbei Florentina:

Hoewel de Florentina aardbei vooral bekend staat om zijn smaak en culinaire toepassingen, zijn er ook enkele mogelijke geneeskrachtige eigenschappen geassocieerd met aardbeien in het algemeen. Het is belangrijk op te merken dat deze eigenschappen niet specifiek zijn voor de aardbei Florentina, maar gelden voor verschillende soorten aardbeien.

Hier zijn enkele mogelijke geneeskrachtige eigenschappen van aardbeien:

 1. Rijk aan anitoxidanten: Aardbeien bevatten een verscheidenheid aan antioxidanten, zoals Vitamine Cm anthocyanen en ellaginezuur. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, wat kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en het beschermen van cellen tegen schade.
 2. Ontstekingsremmende eigenschappen: De antioxidanten in aardbeien kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Dit kan gunstig zijn bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.
 3. Gunstig voor de spijsvertering: Aardbeien bevatten vezels, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie. Daarnaast bevatten ze ook enzymen die kunnen helpen bij het afbreken van voedsel en de opname van voedingsstoffen.
 4. Bevordering van een gezonde huid: Aardbeien bevatten vitamine C, wat essentieel is voor de productie van collageen, een eiwit dat helpt bij het behouden van een gezonde huid.. Daarnaast kunnen de antioxidanten in aardbeien ook bijdragen aan het verminderen van huidveroudering en het beschermen tegen schade van UV-straling.

Voor verdere informatie over de geneeskrachtig eigenschappen van aardbeien zie internet of raadpleeg een arts

 

Het is echter belangrijk op te merken dat deze MOGELIJKE geneeskrachtige eigenschappen nog verder onderzoek vereisen en dat aardbeien niet als een vervanging voor medische behandelingen moeten worden beschouwd. Als je specifieke medische zorg hebt, is het altijd het beste om professioneel advies in te winnen. Beschouw ze ook niet als wondermiddel.

 

Plant informatie:

 • Vroege start
 • Goede smaak en productie
 • Stevig, glanzend fruit
 • Goede houdbaarheid
 • Continu productiepatroon
 • Doordragend ras
 • Hoge productie
 • Tolerant voor de meeste ziektes
 • Makkelijk te plukken

 

Tips voor een gezonde groei:

Om een gezonde groei van aardbei Florentina te bevorderen, is het belangrijk om de plant op de juiste manier te verzorgen. Hier zijn enkele tips:

 1. Standplaats: Kies een zonnige locatie in je tuin waar de aardbei Florentina minstens 6-8 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.
 2. Bodemvoorbereiding: Bereid de grond voor door organisch materiaal, zoals compost, toe te voegen om de vruchtbaarheid en drainage te verbeteren. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te compact.
 3. water geven: Geeft regelmatig water aan de planten om de planten gelijkmatig vochtig te houden, maar vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen.
 4. mulchen: Leg een laagje mulch rond de aardbeienplanten om onkruidgroei te verminderen, vocht vast te houden en de vruchten schoon te houden. Stro, hooi of houtsnippers kunnen als mulch worden gebruikt.
 5. Oogsten:  De aardbeien zijn rijp om te oogsten wanneer ze volledig rood zijn en een intens zoete geur hebben. Pluk de aardbeien voorzichtig om beschadiging te voorkomen en bewaar ze op een koele plaats of gebruik ze meteen.
 6. Verzorging na de oogst: Verwijder na de oogst eventuele beschadigde of rotte vruchten. Knip ook oude, dode bladeren af en houd de planten schoon en gezond.
 7. Bestuiving: Aardbei Florentina is zelfbestuivend, wat betekent dat ze geen bestuiver nodig hebben om vruchten te produceren. Dit maakt ze een goede keuze voor tuinen waar bestuivers mogelijk niet overvloedig aanwezig zijn.
 8. Plagen en ziekten: Net als andere aardbeirassen kunnen ook de Florentina aardbeien vatbaar zijn voor plagen en ziekten, zoals slakken, aardbeimijten, schimmelziekte en vogels die de vruchten opeten. Controleer regelmatig op tekenen van plagen en ziekten en neem indien passende maatregelen, zoals het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of netten om vogels af te schrikken.
 9. Snoeien: Aardbeien hebben geen intensieve snoei nodig, maar het is een goed idee om oude, dode bladeren en uitlopers te verwijderen om de planten gezond te houden. Snoei na de oogst de oude bladeren tot bij de kroon van de plant en verwijder eventuele overtollige uitlopers.

Met deze tips zou je succesvol moeten zijn in het kweken en oogsten van gezonde aardbeien.

Veel succes!

 

Informatie:

 • Aardbei Florentina, Florentina
 • Type plant: struik
 • Winterhardheid: Ja, bedek planten voor de winter en verwijder de beschutting als de temperatuur boven nul komt, om demping uit de wortelhals te voorkomen. De winterhardheid van de variëteit is -26°C.
 • Standplaats: Zon, minimaal 6-8 uur directe zonuren
 • Bloeitijd: Maart – Oktober (ongeveer, afhankelijk van het weer)
 • Bloeikleur: Rode vruchten
 • Onbespoten planten 
 • Ecologisch geteelde planten 
 • Medicinaal/Geneeskrachtig: Ja voor verder informatie hierover zie internet of raadpleeg uw arts
 • Keukengebruik: Ja 
 • Woekerplant: Ja, in toom houden voor grote vruchten 
 • Geleverd in een P11 pot
 • Nederlandse Aardbei

 

Al onze planten worden op ecologische wijze geteeld. Dat betekend dat wij géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (wij spuiten geen gif). Onze kruiden planten worden allemaal geleverd in een P11 pot (1 liter pot). Onze kruiden worden mee gekweekt met de seizoenen, wij maken geen gebruik van een verwarmde kas of koelingen. De planten worden geleverd aan de hand van de weersomstandigheden.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere aardbeienplanten:

Aardbei