Komkommers: zaaien en kweken

Komkommers, ontdek het plezier van het zaaien van komkommers en geniet straks van sappige, knapperige en verfrissende komkommers rechtstreeks uit je eigen tuin.

In dit blogbericht gaan we dieper in op
het proces van komkommer zaaien en kweken in (koude)kassen.

Stap 1: voorbereiding van de kas

Het begint allemaal met een goed voorbereide kas. Kassen worden zo ingericht dat ze optimaal gebruik maken van natuurlijk licht en een gecontroleerde omgeving bieden voor de gewassen. Temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie zijn cruciale factoren die worden gereguleerd om de ideale groeiomstandigheden voor komkommer te creëren.

Stap 2: komkommers het zaaien van de zaden

Het zaaien van komkommer zaden is een spannende stap in het proces. Het ligt helemaal aan het komkommer ras in welke maan u begint met zaaien en /of voorzaaien van de komkommer zaadjes

Stap 3: verzorging van de komkommerplanten

Eenmaal gezaaid, hebben komkommerplanten regelmatig zorg nodig. Water geven, bemesten en het monitoren van plagen zijn allemaal taken die nodig zijn.

Stap 4: oogsten van de komkommers

Na weken van zorg en toewijding is het eindelijk tijd om de komkommers te oogsten. Dit is een hoogtepunt, omdat u de vruchten van uw arbeid letterlijk kunnen plukken. Het oogsten van komkommer draagt bij aan een gevoel van voldoening en trots.

Stap 5: het gebruik van de komkommers

De geoogste komkommers kunnen worden gebruikt in de keuken. Ze worden verwerkt tot heerlijke gerechten.

Lees hier meer: Zorgkwekerij smaak en neem eens een kijkje bij de komkommerzaden die wij verkopen:

Bio snack-komkommer

Komkommer gele tros

Kiwano of cactuskomkommer

Komkommer Chinese slangen

Komkommer Johanna

Komkommer Sonja

Bio Komkommer