Absinth Alsemkruid – Pimpinella1 Anisum H. Zaden

2,00

Absinth Alsemkruid: Een betoverende plant die bekend staat om zijn intense aroma en bitterzoete smaak, die een vleugje mysterie toevoegt aan elke cocktail of culinair meesterwerk.

Artikelnummer: 6124875 Categorie:

Absint Alsemkruid, ook wel bekend als Artimisi Absinthium of Pimpinella Anisum, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn unieke eigenschappen. Het is een aromatisch kruid dat behoort tot de familie van de Asteraceae en is inheems in Zuid-Europa, Noord-Afrika en delen van Azië.

Dit kruid staat vooral bekend om zijn rol in de productie van de gelijknamige drank absint, die populair werd in de 19e eeuw. Absinth Alsemkruid geeft absint zijn karakteristieke smaak en geur, die zowel bitter als kruidig is. Het heeft een sterke aanwezigheid van het bestanddeel thujon, wat verantwoordelijk is voor de kenmerkende smaak en het vermeende hallucinogene effect van absint.

Naast het gebruik in de drankproductie, heeft Absinth Alsemkruid ook medische toepassingen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als een traditioneel geneeskrachtig kruid, waarvan wordt gezegd dat het spijsverteringsproblemen verlicht, de eetlust stimuleert en de leverfunctie ondersteunt.

Hoewel absinth alsemkruid een kenmerkende en intrigerende smaak heeft, moet het met mate worden geconsumeerd vanwege het potentieel voor thujon-gerelateerde bijwerkingen. Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van absint en anderen producten die absinth alsemkruid bevatten, onderhevig is aan wet- en regelgeving in verschillende landen.

Al met al absinth alsemkruid een fascinerende plant met een rijke geschiedenis en veelzijdige toepassingen, zowel culinair als medicinaal. Het blijft een intrigerend ingrediënt dat de zintuigen prikkelt en een unieke smaakbeleving biedt.

 

Productkenmerken

  Staat bekend als 1 van de bitterst smakende keukenkruid
  Aan de knoppen van absintalsem wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven
  Het bittere aftreksel van deze knoppen vormt een belangrijk bestanddeel van de dranken vermout en (klassieke) absint

 

Zaaimethode Absinth Alsemkruid:

Zaaien: Maart-April in een zaaibakje of April-Juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Beperkt gebruik in alcoholische dranken en thee (schadelijke nevenwerkingen!!!), voorts als extract in de natuurgeneeskunde.

 

Standplaats:

Hoogte:  90 cm

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: September

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere absint soorten, en absint planten:

Absint, Alsem