Bloemkool Walcheren Winter 5 – Brassica oleracea H. Zaden

2,00

Bloemkool Walcheren Winter 5, de perfecte wintergroente met een stevige structuur, een milde smaak en een prachtige witte kleur.

Op voorraad

Deze winterbloemkool (Bloemkool Walcheren winter 5) trotseert de meeste winters probleemloos in de vollegrond. Enige bescherming tegen vorstwind (acryldoek) kan nuttig zijn.

Bloemkool Walcheren winter 5 is een specifieke variëteit van bloemkool die ideaal is voor de wintermaanden. Het is een stevige en compacte bloemkool met een mooie witte kleur. Dankzij de winterhardheid kan deze bloemkoolvariëteit goed gedijen in koudere temperaturen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de winterse moestuin.

Wat deze bloemkoolvariëteit echt onderscheidt, is de milde en delicate smaak. Het heeft een subtiele zoetheid en een nootachtige ondertoon, waardoor het een veelzijdige groente is die goed past bij verschillende smaken en bereidingswijzen. Of je het nu roostert, stoomt, kookt of verwerkt in een heerlijke ovenschotel, de bloemkool winter Walcheren 5 voegt een heerlijke smaak en textuur toe aan elk gerecht.

Bovendien is deze bloemkoolvariëteit ook rijk aan voedingsstoffen. Het bevat vitamine C, vitamine K, vezels en verschillende antioxidanten die bijdragen aan een gezonde voeding. Met zijn knapperige textuur en voedingswaarde is deze bloemkool een geweldige keuze om je maaltijden tijdens de wintermaanden op te fleuren.

Kortom, Bloemkool winter Walcheren 5 is een uitstekende wintergroente met een stevige structuur, een milde smaak en een prachtige witte kleur. Het is een veelzijdige groente die gemakkelijk te bereiden is en zowel smaak als voedingswaarde toevoegt aan je maaltijden.

 

Productkenmerken

  Geschikt voor late winterteelt
  Verdragen tot -10ºC
  Telen in Vollegrond

 

Zaaimethode Bloemkool Walcheren Winter 5:

Zaaien vanaf half Juli tot half Augustus in de vollegrond op zaaibed, iets uitdunnen en ca. 5/6 weken later uitplanten. Winterbloemkool kan matige vorst verdragen en wordt omstreeks April-Mei geoogst.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Juli

Zaaitijd buiten tot: Augustus

Oogsttijd van: April

Oogsttijd tot: Mei

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Winterklaar advies: Grond moet goed doorlatend zijn

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300