Pompoen Uchiki Kuri – Cucurbita1 maxima H. Zaden

2,50

Pompoen Uchiki Kuri, een betoverende en smaakvolle pompoen met een opvallend heldere oranje kleur en een heerlijk nootachtige aroma dat je zintuigen prikkelt.

Artikelnummer: 356456454 Categorie:

Pompoen Uchiki Kuri, ook wel bekend als de Red Kuri-pompoen, is een opvallende en smakelijke variëteit van pompoen. Deze pompoen heeft een levendige oranje kleur en een kenmerkende vorm, met een afgeplatte bovenkant en een licht geribbelde huid.

Wat de Uchiki Kuri echt speciaal maakt, is de heerlijke smaak. Deze pompoen heeft een zoete en nootachtige smaak, met tonen van kastanjes en boterachtige aroma’s. Het vruchtvlees is stevig en glad, waardoor het perfect is voor het bereiden van een breed scala aan gerechten.

Pompoen Uchiki Kuri is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het kan worden geroosterd, gestoomd, gepureerd, gebruikt in soepen, stoofschotels, curry’s en zelfs in zoete gerechten zoals taarten en muffins. De smaak en textuur van de Uchiki Kuri-pompoen maken het een favoriet onder koks en liefhebbers van pompoen over de hele wereld.

Naast de heerlijke smaak heeft de Pompoen Uchiki Kuri ook een aantal gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van vezels, Vitamine A, Vitamine C en antioxidanten. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het ondersteunen van de algehele gezondheid.

Kortom, de Uchiki Kuri-pompoen is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een smaakvolle en veelzijdige pompoenvariëteit. Met zijn levendige kleur, heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen is het een pompoen die zeker indruk zal maken op je smaakpapillen.

 

Productkenmerken

  Vruchten met lekker, donkergeel vruchtvlees
  Wegen ongeveer 1,5 Kilo
  Na oogst op koele plek 1 maand houdbaar

 

Zaaimethode Pompoen Uchiki Kuri:

Zaaien: Vanaf begin Mei tot half Juni in de vollegrond op een zaaibed en uitplanten in vruchtbare grond. Zeer decoratieve oranjerode, zoete ‘Hokkaido’-pompoen, rijk aan vitaminen en mineralen.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnige plaats

Type: Rankend

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: In potten onder glas, of in de vollegrond

Verzorgingsadvies: Zorg voor voldoende vocht

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere pompoen soorten:

Pompoenen