Pompoen ‘Rouge Vif d’etamps’ – Cucurbita1 maxima H. Zaden

2,00

Pompoen Rouge Vif d’etamps, een levendige en prachtig gekleurde pompoen met een intense smaak en betoverende Franse flair.

Artikelnummer: 645643 Categorie:

Pompoen Rouge Vif d’etamps, ook wel bekend als de Cinderella-pompoen, is een opvallende variëteit van pompoen die zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het is vernoemd naar het dorp Etampes, gelegen ten zuiden van Parijs. Wat deze pompoen zo speciaal maakt, is zijn unieke uiterlijk en smaak.

De Rouge Vif d’etamps heeft een diep oranje-rode kleur, vergelijkbaar met die van een sprookjesachtige pompoen. Zijn vorm is plat en breed, met een bijna platte bovenkant en een licht geribbelde huid. Dit geeft hem een decoratieve uitstraling die perfect is voor herfstdecoraties en tafelstukken.

Maar het is niet alleen het uiterlijk dat deze pompoen zo bijzonder maakt. De Rouge Vif d’etamps heeft ook een heerlijke smaak. Het vruchtvlees is stevig en zoet, met een rijke en nootachtige smaak. Het is perfect om te roosteren, te bakken, te pureren voor soepen en stoofschotels, of zelfs om er een smakelijke pompoentaart van te maken.

Of je nu een pompoenliefhebber bent of gewoon iets nieuws wilt proberen, de Pom poen Rouge Vif d’etamps is een uitstekende keuze. Zijn levendige kleur, unieke vorm en heerlijke smaak zullen zeker indruk maken op iedereen die ervan geniet.

 

Productkenmerken

  Ook te gebruiken als siervrucht
  Telen onder glas of vollegrond
  Heerlijke gerechten mee te maken

 

Zaaimethode pompoen:

Zaaien: Vanaf begin Mei tot half Juni in de vollegrond op zaaibed. Uitplanten in vruchtbare grond. De ranken beurtelings naar links en naar rechts leiden.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht:  Zonnige plaats

Type: Rankend

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: In potten onder glas, of in de vollegrond

Verzorgingsadvies: Zo ongestoord mogelijk laten uitgroeien

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere pompoen soorten:

pompoenen