Raapstelen ‘Gewone groene’ – Brassica1 Rapa H. Zaden

1,50

Raapstelen zijn knapperige, groene bladgroenten boordevol smaak en voedingsstoffen.

Artikelnummer: 5454663145 Categorie:

Raapstelen, ook wel bekend als bladmoes of raapsteel, zijn jonge scheuten en bladeren van de raapplant. Ze worden meestal geoogst voordat de raap volgroeid is. Raapstelen hebben een frisse en knapperige textuur, vergelijkbaar met spinazie of rucola, en hebben een milde en licht pittige smaak.

Wat raapstelen extra bijzonder maakt, is dat ze boordevol voedingsstoffen zitten. Ze zijn rijk aan vitamine A, C en K, evenals mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en zijn ze een goede bron van vezels.

Raap stelen zijn veelzijdig in de keuken en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Je kunt ze rauw gebruiken in salades voor een verfrissende crunch, stomen als bijgerecht, roerbakken met knoflook en olijfolie, of zelfs toevoegen aan soepen en stoofschotels. Ze zijn een heerlijke aanvulling op allerlei gerechten en brengen een vleugje frisheid en levendigheid naar elke maaltijd.

Kortom, raapstelen zijn geweldige groene bladgroenten die niet alleen goed smaken, maar ook een gezonde boost aan voedingsstoffen geven aan je maaltijden.

 

Productkenmerken

  1 van de vroegst oogstbare voorjaarsgroente
  Kan zowel onder glas als in vollegrond gezaaid worden
  De raapstelen smaken lekker kruidig

 

Zaaimethode Raapstelen:

Zaaien vanaf half Februari tot eind Maart onder glas en daarna buiten tot September. Breedwerpig of in regels zaaien. Het jonge blad en de stelen worden als spinazie gestoofd en gegeten.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Maart

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: Augustus

Oogsttijd van: April

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Oogstadvies: Als het blad ca 15 cm boven de grond staat

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 500