Peterselie kan al in maart gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Hoogte ongeveer 25 cm.
BIO Peterselie ‘Moskrul 2’ – Petroselinum crispum
€3,00
Op voorraad
Gerelateerde producten
-
BIO Tuinzuring – Rumex ambiguus
€3,00Zaaien kan vanaf april tot en met september en rechtstreeks op de plaats waar u het kruid wenst. De oogst is snel daarop te verwachten. Tuinzuring is een meerjarig kruid waarvan de jonge blaadjes worden verwerkt in salades en soepen. Van dit gewas kan al vroeg in het voorjaar worden gesneden. Eveneens in de herfst, wanneer […]
-
BIO Spinaziezuring – Rumex patientia
€3,00Zaaien in juni-juli. Voor een meerjarige teelt de planten uitzetten op ca. 20×2 cm. De oogst is vrij snel klaar. Spinaziezuring wordt ook wel Engelse of eeuwige spinazie genoemd. Het is een zuringsoort met forse bladeren en een zachtzure smaak. Het blad wordt in salades en soepen verwerkt.
-
BIO Peper ‘Westlandse Lange Rode’ – Capsicum annuum
€3,00Voorzaaien en planten/; Voor een kasteelt zaai je voor in maart-april, voor een teelt buiten zaai je voor in april, in een kiembakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken; de optimale kiemtemperatuur is 25°C . De kieming duurt vrij lang. Verspeen de plantjes in potjes en plant in een kasteelt de planten in de […]
-
BIO Snijbiet Fireworks (‘Five Colours’) – Beta vulgaris Zaden
€3,00BIO Snijbiet Fireworks – Beta vulgaris, is een kleurrijke en opvallende groente met felgekleurde stelen en bladeren die lijken op vuurwerk.