Palmkool ‘Nero Di Toscana’ – Brassica1 Oleracea H. Zaden

2,00

Palmkool, ook wel bekend als Cavalo Nero, is een donkergroene bladgroente met een diepe, aardse smaak en een stevige textuur.

Artikelnummer: 3215447 Categorie:

Palmkool, ook wel bekend als Cavolo Nero of zwarte kool, is een bladgroente die zijn oorsprong vindt in Italië. Het heeft lange, donkergroene bladeren die een beetje lijken op palmbladeren, vandaar de naam.

Wat palmkool onderscheidt van andere koolsoorten is zijn unieke smaak en textuur. Het heeft een diepe, aardse smaak die iets bitterder is dan bijvoorbeeld boerenkool. De bladeren zijn vrij stevig, maar kunnen na het koken zacht en mals worden.

Palmkool is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voedzaam. Het zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat bijvoorbeeld Vitamine A, Vitamine K en Vitamine C. Bovendien is deze kool een goede bron van vezels en bevat het weinig calorieën.

Je kunt palmkool op verschillende manieren bereiden. Het wordt vaak gestoofd, geroerbakt of toegevoegd aan soepen en stoofschotels. Je kunt het ook rauw gebruiken in salades, al is de smaak dan wel wat sterker. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kortom, Palmkool is een veelzijdige groente met een unieke smaak en textuur. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Dus waarom zou je het niet eens proberen in je volgende gerecht?

Productkenmerken

  De voorouder van onze boerenkool
  Blad is smal en gelijkmatig verdeeld
  Lekker mals en sierlijk

 

Zaaimethode Palmkool:

Zaaien: Vanaf half April tot half Juni in de vollegrond op zaaibed, iets uitdunnen en ca. 5/6 weken later uitplanten. Een oude groente, bekend van o.a. de Toscaanse ‘ribollita’, maar ook van de Portugese koolsoep ‘caldo verde’.

 

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Oktober

Oogsttijd tot: December

Advies en tips:

Zaaiadvies: op zaaibed direct in de vollegrond

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300