Bio groente en kruiden zaden
-
BIO Fijne bieslook – Allium schoenoprasum
€3,00Zaaien vanaf maart en later uitdunnen of uitplanten op 20×3 cm. Het beste moment om te zaaien is bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celcius. Bieslook heeft kou nodig om te kiemen. Bieslook kan goed gebruikt worden. Dast komt de groei alleen maar ten goede. Heerlijk in de salade, kruidenboter […]
-
BIO Groenselderij Tall Utah 52/70 – Apium graveolens Zaden
€3,00Bio groenselderij tall utah 52/70 – Apium graveolens is een hoog groeiende en smaakvolle variëteiet van selderij met lange stelen.
-
BIO Hyssop – Hyssopus officinalis Zaden
€3,00Zaaien in april- juni op een plantafstand van 30 cm. Hyssop is een heesterachtig plant. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt in diverse gerechten. Gebruik in o.a. soep, vleesgerechten en voor thee. Hyssop is een meerjarig kruid met een hoogte van ca. 50 cm. Tijdens de uitbundige bloei rond half juli wordt de plant druk […]
-
BIO Kaneelbasilicum Cinnamon – Ocimum basilicum1
€3,00Bio kaneelbasilicum. Ontdek de betoverende smaak van kaneelbasilicum – een zoete exotische kruidenmix van zoete, kruidige kaneel en frisse basilicumblaadjes die je gerechten naar een hoger niveau tilt!
-
BIO Karwij – Carum carvi
€3,00Bio Karwij – Carum carvi. Karwij, het warme kruid met een kenmerkend aroma dat gerechten een smaakvolle twist geeft en spijsverteringsproblemen verlicht.
-
BIO Kervel ‘Fijne Krul’ – Anthriscus cerefolium
€3,00Vanaf april elke maand een rijtje zaaien tot in juli om steeds een vers gewas te hebben. Kervel ‘Fijne Krul’ is een eenjarig kruid en redelijk winterhard. Vooral tijdens de warme maanden is een standplaats in de halfschaduw aan te bevelen. Het afgesneden blad van Kervel Fijne Krul is goed vers te gebruiken in soep, salade en saus. Hierbij […]
-
BIO Kervel ‘Massa’ – Anthriscus cerefolium
€3,00Rechtstreeks zaaien van april tot augustus. Oogsten van juni tot oktober. Kervel ‘Massa’ is een donkere, platte kervel. Vooral tijdens de warme maanden is een standplaats in de halfschaduw aan te bevelen. Gebruik in soep, salade en saus, de kervel niet meekoken.
-
BIO Kleine ananaskers – Physalis pruinosa
€3,00Voorzaaien kan in maart en uitplanten kan in de periode april-mei. Zet de plantjes, na het afharden van de zaailingen, op een warme, zonnige en beschutte plek in de vollegrond op een plantafstand van 40×40 cm. De planten worden zo’n 60-90 cm hoog. Zorg voor stevige ondersteuning en bescherm de planten tegen nachtvorst en wind. Je kunt […]
-
BIO Knolvenkel ‘Fino’ – Foeniculum vulgare Zaden
€3,00bio knolvenkel, een verrassende en verfrissende groente met een knapperige textuur en een subtiele anijsachtige smaak.
-
BIO Komkommerkruid – Borago officinalis
€3,00U kunt zaaien vanaf april tot en met juni. Oogsten kan vanaf juni/juli tot de bloemetjes zijn uitgebloeid. Komkommerkruid is een eenjarig kruid, wat ook wel borage of bernagie genoemd wordt. Het blad kan gebruikt worden in rauwkost of stoofpotten. De bloempjes zijn eetbaar. Vrijstaand groeien de planten enorm uit en trekken veel insecten aan; […]
-
BIO Koolrabi ‘Delikatess Blauwe’ – Brassica oleracea
€3,00Bio koolrabi, is een verrassende en smaakvolle groente met knapperige, paarsblauwe knollen die een heerlijke toevoeging zijn aan salades en roerbakgerechten.
-
BIO Koriander – Coriandrum sativum Zaden
€3,00Bio koriander, ook wel bekend als de ‘Koningin van de kruiden’, Voegt een verfrissende citrus achtige smaak toe aan gerechten en geeft ze een onmiskenbaar heerlijk aroma.
-
BIO Krulandijvie ‘Wallonne’ – Cichorium endivia
€3,00U moet er rekening mee houden dat uitzaai in het voorjaar vroegtijdige schieters kan opleveren. De meeste andijvie wordt in de vollegrond gezaaid in de periode half juni tot half juli. Op deze wijze kan men tot diep in de herfst genieten van dit gewas. Vanaf maart kan dit ras onder glas gezaaid woden. De […]
-
BIO Lavas – Levisticum officinale
€3,00Zaaien van april tot juni, bij voorkeur op een vochtige plek. Later uitdunnen of overplanten op 60×60 cm plantafstand. Lavas is ook wel bekend als de ‘maggiplant’ en wordt onder andere in soep gebruikt. Dit kruid is meerjarig en heeft een voorkeur voor een vochtige plek. Lavas kan enige schaduw goed verdragen. Lavas is een meerjarig kruid. Hoogte […]
-
BIO Lavendel – Lavandula angustifolia
€3,00In een bakje zaaien onder glas in mei. Buiten uitplanten in juni op 25×25 cm. Bloeit vanaf het tweede jaar in juli-augustus. Houdt van een kalkrijke grond en een zonnig plekje. De gedoogde bloemen worden ook gebruikt als ‘luchtverfrisser’ onder andere in de linnenkast. De planten kunnen het best in het voorjaar worden teruggesnoeid om te voorkomen dat de struikjes te veel gaan verhouten. […]
-
Bio Leeuwenbek – Antirrhinum majus Zaden
€3,00Bio Leeuwenbek – Antirrhinum majus, is een bloem met een opvallende gelijkenis met een leeuwenbek.
-
BIO Lepelblad – Cochlearia officinalis
€3,00Zaaien augustus tot half september op rijtjes, afstand 15 cm. Oogst in het jaar erop. Lepelblad is een winterhard, tweejarig kruid. De planten vormen een rozet waarvan de gehele herfst en winter geoogst kan worden. De blaadjes zijn zeer vitaminerijk. De smaak is kruidig en licht scherp vergelijkbaar met mosterd. Heerlijk in de sla!
-
BIO Meiraap ‘Milanese Witte Roodkop’ – Brassica rapa
€3,00Zaai in maart-april op een rijafstand van 30 cm en dun uit op 10 cm. Oogst de knolletjes na 6-8 weken, met een doorsnede van 6-8 cm. Meiraap ‘Milanese Witte Roodkop’ is een een tweekleurige knol die rauw erg lekker smaakt.
-
Bio Mosterdkers (kiemgroente) – Sinapis alba Zaden
€3,00Bio mosterdkers (kiemgroente) – Sinapis alba. De scherpe en pittige smaak van mosterdkers voegt een explosie van smaak toe aan elk gerecht.
-
BIO Paksoi Taisai – Brassica rapa Zaden
€3,00Bio Paksoi ‘Taisai’ is een snelgroeiend bladgewas. Vanwege snel doorschieten is het niet verstandig om al vroeg in het voorjaar te zaaien. Tijdig oogsten komt de smaak ten goede. Mochten bij er bij de oogst al wat bloemknoppen zichtbaar zijn, dan is dat feitelijk geen enkel probleem. Dit gewas niet telen als u problemen hebt […]
-
Bio Papaver Black Paeony – Papaver somniferum Zaden
€3,00Bio Papaver Black Paeony – Papaver somniferum is een variëteit van de papaver somniferum met zwarte bloembladen.
-
BIO Peper ‘Westlandse Lange Rode’ – Capsicum annuum
€3,00Voorzaaien en planten/; Voor een kasteelt zaai je voor in maart-april, voor een teelt buiten zaai je voor in april, in een kiembakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken; de optimale kiemtemperatuur is 25°C . De kieming duurt vrij lang. Verspeen de plantjes in potjes en plant in een kasteelt de planten in de […]
-
BIO Peper Koh Chang – Capsicum1 annuum
€5,00Gele peper met rechte vruchten van 13 cm. bio peper Koh Chang heeft een vrij kort gewas met een vroege vruchtzetting. De vruchten hebben een gewicht van 25 gram en een score van 6000 op de schaal van Scoville, een pittige smaak. Voorzaaien en planten BIO Peper Koh Chang: Voor een kasteelt zaai je […]
-
BIO Peterselie ‘Gewone Snij 3’ – Petroselinum crispum
€3,00In maart-april 4-5 zaadjes per perspotje voorzaaien deze kunnen in april-mei uitgeplant worden. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Peterselie ‘Gewone Snij 3’ is het standaard ras. Kan driemaal per seizoen gesneden worden. Peterselie is een eenjarig gewas.
Aanbieding!
Tot 40% korting op actie producten