Webshop
-
BIO Rucola Esmee – Eruca Sativa Zaden
€3,00Bio rucola esmee – Eruca Sativa. Rucola ‘Esmée’ heeft een pittige, maar niet bittere nootachtige smaak.
-
BIO Rucola Selvatica; Diplotaxis tenuifolia
€3,00Rucola ‘Selvatica’ kiemt wat trager dan normale rucola; een bodemtemperatuur van circa 20 graden is wenselijk. Leg een homogeen zaaibed aan, zonder grote kluiten. De bladeren kunnen gedurende een lange periode, vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien, geoogst worden. Bloemen regelmatig verwijderen. Zaaien kan best op rijtjes – afstand 10-15 cm – vanaf begin mei […]
-
BIO Salie – Salvia officinalis Zaden
€3,00Zaaien kan vanaf maart/april. Uitplanten kan rond mei. Eventueel direct buiten uitzaaien kan ook vanaf deze periode tot en met juli. De oogst is ongeveer twee maanden later te verwachten. Salie is een keuken- en heelkruid waarvan de blaadjes zowel vers als gedroogd kunnen worden gebruikt. Goed tegen keelpijn en bekend als slaapmiddel (saliemelk). Salie wordt […]
-
Bio Slangenkruid – Echium plantagineum Zaden
€3,00Bio slangenkruid – Echium plantagineum, een betoverende en intrigerende plant met een fascinerende uitstraling. Het staat bekend om zijn bloemen die lijken op slangenkopjes.
-
BIO Snijbiet Fireworks (‘Five Colours’) – Beta vulgaris Zaden
€3,00BIO Snijbiet Fireworks – Beta vulgaris, is een kleurrijke en opvallende groente met felgekleurde stelen en bladeren die lijken op vuurwerk.
-
BIO Snijselderij ‘Gewone Snij’ – Apium graveolens
€3,00Kan al in april gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Snijselderij ‘Gewone Snij’ is een veel gebruikt keukenkruid. Dit ras heeft weliswaar wat grover blad, maar is veel minder gevoelig voor […]
-
Bio Spinazie Winterreuzen – Spinacia oleracea Zaden
€3,00Bio Spinazie Winterreuzen – Spinacia oleracea, De koning van de wintergroenten, boordevol voedingsstoffen en een onweerstaanbare smaak.
-
BIO Spinaziezuring – Rumex patientia
€3,00Zaaien in juni-juli. Voor een meerjarige teelt de planten uitzetten op ca. 20×2 cm. De oogst is vrij snel klaar. Spinaziezuring wordt ook wel Engelse of eeuwige spinazie genoemd. Het is een zuringsoort met forse bladeren en een zachtzure smaak. Het blad wordt in salades en soepen verwerkt.
-
BIO Spruitkool ‘Irene’ – Brassica oleracea
€5,00Spruitkool ‘Irene F1’ is een vroeg ras. Productief met een milde smaak. Ronde spruit met een goede houdbaarheid. Hoge schiettolerantie. Dit hybride ras is ontwikkeld voor de professionele teelt; het ras is zeer uniform en heeft een relatief korte groeiduur vergeleken met het zaadvaste ras in ons assortiment. Het ras is in hoge mate resistent […]
-
Bio Spruitkool Groninger – Brassica oleracea1 zaden
€3,00Bio Spruitkool Groninger – Brassica oleracea is een wintergroene met kleine, ronde kooltjes(spruitjes) die een milde en nootachtige smaak hebben.
-
BIO Stampeul ‘Norli’ – Pisum sativum
€4,00Voorzaaien in februari, uitplanten in maart. Of rechtstreeks uitzaaien van april tot mei. Oogsten kan vanaf juni tot augustus. Stampeul ‘Norli’ is een vrij kleine peul en is rijkdragend (geen ondersteuning van gaas nodig). Het is een bekend en veel geteeld ras. Norli krijgt in een wat later stadium een zoetere smaak. Duidelijke verschillen tussen […]
-
BIO Stamslaboon ‘Dubbele witte zonder draad’ – Phaseolus vulgaris Zaden
€4,50Rechtstreeks zaaien vanaf mei tot juli. Oogsten kan vanaf juli. Zaaien in pollen op een afstand van 45 x 45 cm met steeds 4 bonen bij elkaar functioneert ook goed. De oogst valt in de periode juli- oktober. 75 gram is voldoende voor ongeveer 14 m². Bonen niet te veel mest geven! Bonen nooit zaaien […]
-
Bio Stekelpapaver – Argemone polyanthemos Zaden
[caption id="attachment_4124" align="alignnone" width="300"] Stekelpapaver Argemone polyanthemos[/caption]€3,00Bio Stekelpapaver – Argemone polyanthemos, een bloeiende rebellie van scherpe schoonheid. Vrij onbekende bloem in Nederland.
-
BIO Stengelui ‘Ishikura Long White’ – Allium fistulosum1 zaden
€3,00BIO Stengelui ‘Ishikura Long White’ – Allium fistulosum is een langwerpige en knapperige groente met een milde uiensmaak. Hij produceert lange, witte schachten zonder bol. Het loof staat rechtop en is frisgroen van kleur.
-
BIO Suikermais ‘Golden Bantam’ – Zea mays Zaden
€3,00Bio Suikermais ‘Golden Bantam’ is een heerlijke zoete suikermais. Te zware bemesting resulteert in minder zoete maiskolven. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de kolven op tijd te oogsten en direct te consumeren. Het oogsttijdstip kan herkend worden aan het indrogen van de pluimpjes bovenop de kolven. Zaaimethode BIO Suikermais: Voorzaaien: in […]
-
BIO Tatsoi – Brassica rapa
€3,00Voor de kasteelt: rechtstreeks zaaien vanaf maart tot en met oktober. Oogsten vanaf mei tot en met november. Voor de buitenteelt: rechtstreeks zaaien vanaf mei tot en met augustus. Oogsten van juni tot en met oktober. Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel […]
-
BIO Tauge (kiemgroente) – Vigna Radiata
€4,50Bio Tauge, de knapperige en verfrissende spruitjes van de mungboon, voegen een heerlijke textuur en een subtiele nootachtige smaak toe aan gerechten.
-
BIO Tijm ‘Duitse Winter’ – Thymus vulgaris
€3,00Zaaien in maart of april onder glas en uitplanten in mei. Eventueel in de volle grond zaaien in juni-juli. Een plantafstand van 30×15 cm als norm hanteren. Bloeit in het tweede jaar in het begin van de zomer. Geoogst worden de stengeltoppen met blaadjes, ook goed te drogen. Tijm ‘Duitse Winter’ is een meerjarig keuken- en heelkruid. De blaadjes en stengeltoppen […]
-
Bio Tuinkers grootbladig (kiemgroente) – Lepidium sativum Zaden
€3,00Bio Tuinkers grootbladig – Lepidium sativum, is een snelgroeiend kruid met een pittige smaak.
Aanbieding!
Tot 40% korting op actie producten